Monthly Archives: July 2014

Start dagen med en hilsen til solen

_DSC7752
Jeg har som mål å starte hver dag med minst 5 solhilsner. For en fin måte å møte dagen på!

God morgen, kroppen min. God morgen pusten min. God morgen matta mi.

God morgen sol, god morgen regn.

Livet no skal det smake

Etter hver endt yogaøkt ligger vi ned på rygg, lar føttene falle til sidene, håndflatene opp, øynene lukket, fri pust. Savasana.

Ikke våken. Ikke sovende.

Som regel er Savasana fredfullt, men ikke alltid. Noen ganger er Savasana trist, uforklarlig. Følelser er lagret i kroppen, dypt i musklene våre. I yogapraksis åpner vi kroppen, strekker og frigir.

Slipper.

_DSC8518
Flere ganger har jeg opplevd å ikke klare å slutte å grine i yogaklasser. Spesielt i Savasana. Tårene bare renner og renner. I motsetning til første gang jeg opplevde dette føler jeg meg ikke lenger som en dust når jeg griner. Jeg bryr meg ikke om hva de andre måtte tenke. Det er ikke flaut.

Det skjer her og nå og jeg er heldig som får oppleve det. Det er ekte.

Ikke føl deg dum hvis en bølge av tårer presser på i en yogatime. La tristheten slippe ut, ikke hold tilbake. La det skje, aksepter det. Ri bølgen, overgi deg til følelsene. Det er da du gjør yoga. Og det er mye mer avansert enn å få beina på nakken.

Jo mer du kan gi slipp, jo mer kan du være tilstede.

Den virkelige yogaen er den du ikke kan se.

Kom heller til meg her på fjellet

Vi har nettopp tilbragt noen deilige dager i Jotunheimen for årets høydepunkt, nemlig Vinjerock. Jeg hadde store planer om å delta på Vinjeyoga, men vi sov heller til 11 og praktiserte på egenhånd. Helt fantastisk å puste inn ren fjelluft og kjenne sola varme!

_DSC8355_DSC8187_DSC8206_DSC8175_DSC8239_DSC8371

Tenk at dette er Oslo

_DSC4058k
Tenk at dette er bare fem minutters gange fra utgangsdøra! Østmarka er vår nærmeste nabo og vi besøker henne så ofte vi kan. Selv i regnvær eller tyve minusgrader føles det bare godt å komme seg ut i skogen og kjenne på luktene og se hvordan årstidene forandrer omgivelsene.

Yoga hver dag

_DSC4058k
Om du er myk, stiv, tykk, tynn, ung, gammel – yoga er for alle. Du må bare gidde å gjøre det.

Inspirert av #yogaeverydamnday har vi laget denne bloggen for å motivere oss selv, og kanskje også deg, til å praktisere yoga – hver dag.

Practice, practice and all is coming.