Monthly Archives: August 2014

Urdhva Mukha Paschimottanasana

_DSC0003_DSC0005
Yoga handler ikke om å forbedre seg selv, men å akseptere seg selv.

Yogahverdag på Instagram

Jeg er redd for å stå på hendene

Derfor skal jeg gjøre det hver dag!

_DSC4613
– Selv om det å stå på hendene ikke er en del av førsteserien, kan dere begynne med det i dag. Gjør det nå, bruk veggen, sa Guille. Det er noen måneder siden nå. Jeg stod med hendene i gulvet og strake armer foran veggen og begynte plutselig å strigråte. Klarte ikke å stoppe. Hva skjedde?

Jeg har aldri klart å slå hjul eller stå på hendene som barn. Ikke prøvde jeg så mye heller. Jeg stupte kråke, men ikke noe mer avansert enn det. Da jeg skulle hoppe beina oppned etter veggen stoppet det opp. Jeg torde ikke. Nei. Nei. Nei. Jeg begynte å tenke på en drøm jeg har hatt gjentatte ganger. Å falle på ryggen og ikke få puste. Jeg våkner med et rykk og høy puls hver gang. Men det er mange år siden sist.

Jeg er redd for å falle på ryggen. Redd for at armene skal svikte og knuse nesa i bakken.

Men jeg vil jo gjerne klare å stå på hendene.

I dag har jeg for første gang tort å prøve det skikkelig. Mange ganger. Og jeg har falt fordi jeg har fått latterkrampe. Mange ganger.

Fra nå av skal jeg stå på hendene hver dag. Helst tre ganger.

Sommer kommer

_DSC9159Sommeren i år har vært fantastisk for mange. Masse sol og varme. Vi har tilbragt størsteparten av sommeren innendørs på sykehus, og sakte men sikkert kommet tilbake til hverdagen. Det er først nå at vi har sommerferie.

_DSC9247_DSC9471

Kjæledyr og yoga

Har du opplevd lignende mens du har praktisert?

Frivillig

_DSC8123
I dag våknet jeg til lyden av ujjay-pusten hans. Jeg lå en stund i sengen og lyttet før jeg stod opp, og ble møtt av en deilig svett mannekropp i adho mukha svanasana og et stort glis!

Hver dag de siste ukene har han praktisert halvannen time ashtanga hver morgen. Helt frivillig.

Jeg har aldri dratt han ut av sengen for å praktisere, han må ville det selv. Han må gjøre det for sin egen del, ikke min. Og det har funket (yes!)

_DSC8121_DSC8119_DSC8001

En time yoga er fire prosent av dagen din

_DSC7615
Da har du i alle fall tid til 15 minutter!